Apotek 1

Lilinorm:           
                Tilgangen har vært god, med unntak av pakningen som inneholder både 5mg og 10mg. Her har leverandøren meldt en mangel til DMP (Direktoratet for medisinske produkter, tidl Statens Legemiddelverk) med begrunnelse produksjonsproblemer. Men her kan man vel dekkes av 5 mg tab.
                https://www.felleskatalogen.no/medisin/lilinorm-ace-pharmaceuticals-716185
Plenadren:
                Her kvoterer leverandøren, Takeda*. Vi har bedt om større kvoter, uten at det har blitt imøtesett, så her leverer Takeda mindre enn det vi ønsker å bestille. Å øke kvoter er noe vi fortløpende jobber med. Så her klarer vi ikke å dekke etterspørselen slik det er i dag.
Alkindi
                Her har vi vært leveringsdyktige over tid.
Det kan være enkelte apotek som ikke lagerfører alle varene, men Lilinorm og Alkindi har i hovedsak vært tilgjengelig hos grossist hele tiden.
 
I Apotek 1 kan man opprette en reseptavtale. Se mer om dette på våre nettsider
https://www.apotek1.no/aktuelt/legemiddelmangel
Dette kan kanskje være aktuelt for flere av dine medlemmer

*Vi har bedt produsenten Takeda om forklaring. Se tidligere innlegg: Legemiddelmangel Hypofyse- og binyreforeningen

Vitusapotek

«Alle produktene legen henviser til er H-resept produkter hor det er Sykehusinnkjøp som har inngått avtale (anbud) med produsent og hvor NMD «bare» kjøper inn og distribuerer. Det er anbudsavtalen som i utgangspunktet skal sikre tilgjengelighet av produktene så Sykehusinnkjøp er rette mottaker av denne type henvendelser. «Jeg ser alle produktene har vært/er på Direktoratet for medisinske produkter»

Hopp rett ned til innholdet