Alkindi Plenadren
Det er mangel på Alkindi ifølge Direktoratet for medisniske produkter (Mangel på Alkindi – Direktoratet for medisinske produkter (dmp.no)
Det er mangel på Alkindi 1 mg og 2 mg granulat i kapsler som skal åpnes «Diurnal». Mangelen skyldes kvalitetssvikt, salgstopp og utilstrekkelig forsyning. Vi har ikke lyktes å få kommentar fra firmaet.
Legemidler som kan brukes i stedet
Direktoratet for medisinske produkter (DMP) tillater MT-innehaver å selge og apotek å levere ut alternative pakninger tilsvarende Alkindi, granulat i kapsler som skal åpnes, 50 stk.
DMP styrer ikke tilgangen på disse pakningene og forsyningen kan være begrenset.
Apoteket kan utlevere utenlandske pakninger uten at det er søkt om godkjenningsfritak.

Råd fra DMP:
Råd til pasienter
Følg rådene fra lege og apotek. Ta kontakt hvis du er i tvil om hvordan medisinene skal brukes.
På grunn av mangel på Alkindi granulat i kapsler som skal åpnes kan du bli tilbudt utenlandske pakninger med hydrokortion granulat i kapsler som skal åpnes dersom de kan skaffes.
Utenlandske pakninger kan ha en annen pris enn de norske pakningene.
Dersom apoteket ikke kan tilby deg et tilsvarende legemiddel, må du eller apoteket kontakte legen for å få råd eller ny resept.
Det er ikke legemiddelmangel på Plenadren. Takeda skriver i epost til oss at: Ifølge vår forsyningskjedeansvarlige så er det ingen mangler eller leveringsproblemer på Plenadren. Be gjerne aktuelle apoteket ta kontakt med Takeda hvis de opplever at det er leveringsproblemer, så kan vi hjelpe dem direkte.
Hopp rett ned til innholdet